Stelton x Moomin

Mumitroldene og deres venner er en nysgerrig flok, der godt kan lide at udforske deres omgivelser. De sætter værdier som eventyr, frihed og respekt for naturen højt, og derfor er det kun naturligt, at vores sortiment passer godt sammen med disse værdier, Stelton x Moomin kollektionens rustfrie To Go kopper og drikkeflasker kan blive brugt igen og igen og er perfekte til et liv I bevægelse. Gør miljøet en tjeneste og medbring din egen termokop og drikkeflaske, når du er på farten.

Læs mere

Spring ud i livet med Moomin Swim 

Forårets tilføjelse til Stelton x Moomin kollektionen byder på et glædesfyldt sommermotiv af Mumitrolden og hans venner på svømmetur. 

Motivet ’Moomin Swim’ stammer fra en serie af daglige tegneseriestriber, der blev trykt første gang i 1950’erne i den engelske avis ”Evening News”. 

Læs mere

Tove Jansson var en multikunstner, som fortrinsvis huskes som skaberen af Mumitroldene. Hendes fortællinger om de fredselskende og tolerante Mumitrolde er et internationalt fænomen og har gjort hende til en af de mest succesfulde børnebogsforfatterne gennem tiden.

Øen Klovharun blev et paradis, en passion og en uudslukkelig inspirationskilde

Janssons liv ved havet danner grundlaget for hendes historier. Hun tilbragte næste alle sine somre på Pellinki-øgruppen i den Finske Bugt og foretrak at flytte derud allerede i det tidlige forår. I mere end 20 år levede hun flere måneder om året på øen Klovharu sammen med sin partner Tuulikki Pietilä. ”Pigerne”, som de lokale kaldte dem, ankom til øen i april og blev der til september.
Moomin-historierne er kærlighedserklæringer dedikeret til naturen: selv de mindste kryb og planter beskrives og illustreres, og naturens kræfter beskrives med respekt og blik for storheden. Hvis man ønsker det, kan man også fortolke beskrivelserne af naturen og fremdrage dybere meninger.

Læs mere

Efterårsnyheder

Moomin Camping er en kollektion der er præget af stærke farver og enkle mumi-motiver, der er fundet i nogle af de første fortællinger fra Mumitroldenes forunderlige verden. 

Læs mere

Historien bag motiverne

De to motiver ’Moomin present’ og ’Moomin camping’ stammer henholdsvis fra tegnestriberne ”Desert Island” og ”Familiy Life”. Begge striber blev trykt første gang i 1950’erne som daglige striber i den engelske avis ”Evening News”.

Tegnestriberne blev hurtigt en stor succes og var med til at bane vejen for Tove Janssons videre fremgang. De daglige striber tog udgangspunkt i Mumiernes forunderlige verden med en masse både sjove og skøre fortællinger, der kan forstås på flere niveauer. 

Læs mere

Motiverne på Mumi-termokopperne og drikkeflaskerne stammer historien ”Mumitrolden og den magiske hat”. Efter en voldsom storm går Mumitrolden og hans venner en tur i Mumidalen for at se, om blæsten har bragt noget spændende med sig derind. Mumitrolden finder en stor sort hat og tager den med hjem. Det viser sig, at hatten kan forvandle ting og sager.

Læs mere

Historierne bag motiverne stammer fra bogen ”Historier fra Mumidalen”

Mumimor og Mumitrolden har brugt lang tid på at lede efter Mumifar, som er blevet væk i et forfærdeligt regnvejr. På deres vej har de mødt det lille væsen Snif.

Endelig finder de Mumifar siddende på en gren i et stort træ. Han havde bygget et hus til dem, men det er forsvundet fordi alt er oversvømmet, og så havde han søgt ly i træet.

Efter en dejlig pause drager de sammen ud for at lede efter huset. Til sidst finder de det i en smuk dal, som de beslutter at kalde Mumidalen.

Læs mere

Stelton x Moomin to go kopperne og drikkeflaskerne er perfekte til et aktivt liv, så tag ud i naturen med Mumifamilien og nyd din egen medbragte drik.

UDFORSK
Se vores Stelton To Go collection

Stelton rejsekopper og drikkeflasker er perfekte til både varme og kolde drikke på en gåtur, på vej til arbejde, når du shopper og i det hele taget er på farten.

Læs mere