• Tias Eckhoff

Fotobyline: Photographer Finne, Bent Lund.

Læs mere

Tias Eckhoff var en af Norges mest alsidige designere. Anerkendt som en pionér inden for industrielt design, har han bidraget til at gøre Skandinavisk design et kendt begreb i hele verden.

Drevet af en stærk forkærlighed for elegant bestik har Tias Eckhoff designet Maya, Maya 2000, Chaco,
Una, Aztec og Tiki til Stelton norstaal.

Læs mere

Maya blev designet af Tias Eckhoff i 1962. Skaftets brede, karakteristiske form er trekantet for neden og bliver smallere opad mod knivbladet, gaflens grene og skeens runding.

Læs mere

Maya fylder rundt 

I år er det 60 år siden, at bestikserien Maya, der er tegnet af den norske designer, Tias Eckhoff, så dagens lys. I den anledning relancerer vi dette efterår: en steakkniv, en long drink ske samt en kage- og serveringspade som tillæg til den eksisterende samling. 

Læs mere

Alle drei Produkte waren bereits früher in Produktion und basieren auf den Originalzeichnungen – jedoch mit kleinen Modifikationen, um den heutigen Bedürfnissen zu entsprechen.

Læs mere

En design darling 

Maya serien er gennem tiderne blevet belønnet med flere designpriser og er inkluderet på Phaidons Design Classic’s liste over de 999 bedste designs i verden, ligesom bestikket er udstillet på nogle af verdens førende museer som MoMA i New York og The Victoria and Albert Museum i London. 

Læs mere

Maya 2000

Maya 2000 blev lanceret ved overgangen til det nye årtusinde. Maya 2000 er lidt længere og slankere end sin søster fra 1962, så den triangulære form, som begge designs er baseret på, synes mere strømlinet og passer til moderne stel og borddækninger.

Læs mere

Af Tias Eckhoff
"Jeg arbejder langsomt, jeg vil gerne file på et bestik i et år."

- Tias Eckhoff

Læs mere

Chaco

Chaco-bestikket passer perfekt til det tidløse, stilfulde bord. Chaco er et velbalanceret bestik, hvor slanke, stringente linjer møder bløde kurver.

Læs mere

Chaco og Una er blevet udstillet på Det Internationale Museum for Design i London.

Læs mere

Af Tias Eckhoff
En favorit blandt Bauhaus-fans
Una

For Tias var designintentionen at skabe et bestik, der var blødt at holde på og som lå godt i hånden. Resultatet blev Una, hvis slanke runde form slutter i et harmonisk, dråbeformet skaft. Una-bestikket er designet i 1973.

Læs mere

Tiki

Tiki bestikket blev designet i 1974 og har siden været en tidløs klassiker. Med sin stærke kontrast mellem en rektangulær og blød afrundet form, som er specielt udpræget på gaffel og skeer, er bestikket blevet en moderne klassiker gennem tidens løb.

Læs mere

Af Tias Eckhoff
NÆSTE DESIGNER
Peter Holmblad